Förra helgen gjorde jag grymma pannkakor och för dig som vill köra på breakfast americano style, det här är receptet för dig!
Amerikanska pannkakor
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk socker
2 ½ dl mjölk
2 msk smält smör + smör till stekning
1 ägg
Gör så här:
Sikta mjölet först och rör sedan ihop det med resten av de torra ingredienserna. Genom att sikta mjölet först blir pannkakorna fluffigare. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget. Smeten ska vara tjockare än vanliga tunna pannkakors.
Stek sedan pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan på pannkakan är den dags att vända dem.
Servera med lönnsirap (den äkta sorten!) och färska blåbär och hallon eller jordgubbar. För stilpoäng, lägg till ägg och bacon!
Här är en av våra helgfavoriter… Ytte pytte lite mer socker i dem.
1 Ägg
1dl Socker
3dl Vetemjöl
1 1/2tsk Bakpulver
1dl Mjölk
1msk Smör till gräddning
Vispa ägg och socker lätt och poröst
Sikta mjölet och blanda med bakpulver
Rör ihop äggsmeten med mjöl, bakpulver och mjölk.
Grädda i plättlagg, en matsked smet i varje på svag värme.
Servera med smör, socker och kanel.
Låter smaskigt det med!
wow, snygg bild, låter gott, jag vill genast prova! Tack för tipset 🙂
Tack! Berätta gärna när du testat om du kommer på något bra knep!